Stille armoede…stille hulp….

Het gaat goed met ons, met Nederland. We zitten weer in een economische flow en dat voelt best goed. Toch zijn er mensen die het niet goed hebben, die het al jaren niet goed hebben, en die zich in hun lot geschikt hebben. Niet zeuren…doorgaan! Het kunnen gezinnen zijn of ouderen. Zij kunnen pech hebben gehad met het vinden van werk, pech hebben gehad met het kopen of verkopen van een huis, ziek zijn geworden en niet goed verzekerd, om maar een paar voorbeelden te geven. Maar ook eenzaamheid door verlies, ziekte of handicap kan een reden zijn om het niet goed te hebben. Ook rondom ons vind je deze mensen. 

De parochieraad wil deze mensen even een lichtpuntje geven met Kerstmis. Op een bescheiden wijze willen wij, zo stil mogelijk, even laten weten dat we aan ze denken en dat ze er bij horen. Het ‘lichtpuntje’ willen wij aanpassen aan de situatie waarin men zich bevind. Een gezin met jonge kinderen heeft nu eenmaal behoefte aan andere zaken dan een oudere die niet meer aan het sociale leven kan meedoen.

Om deze lichtpuntjes te kunnen realiseren hebben wij uw hulp nodig! Kijkt u eens om u heen? Kent u mensen die passen in het profiel van de ‘stille armoede’ zoals dat hier geschetst is? Als dat zo is wilt u dan de naam en het adres aan ons doorgeven via emailadres: jvandril@zonnet.nl .Even een briefje bij de pastorie in de deur doen is natuurlijk ook prima. Kent u niemand maar wilt u toch aan deze actie meedoen dan kunt u uw donatie storten op rekening nummer:NL32RABO01324.98.472 o.v.v. lichtpuntje,  of in de bus achter in de kerk. Let wel: het hoeven niet alleen parochianen te zijn. Kerstmis is toch voor iedereen!!

Parochieraad.

< terug