Roepingenzondag 8 mei

Iedereen vraagt zich wel eens af “wat wil ik met mijn leven?” Maar mis­schien vraag je je ook af “wat wil God van mij?”

Zondag 8 mei is het behalve Moeder­dag ook Roepingen­zon­dag - een dag waarop we speciaal bid­den voor nieuwe roe­pingen en jon­ge­ren aan­spo­ren om na te denken over roe­ping.

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou ? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden ? En stel nou dat dat zo is, wil je dat dan ook ? Kun je het ?

Vraag je je wel eens af of het leven als zuster of broeder iets voor jou kan zijn? Het Huis van de Roeping kan je helpen bij het zoeken naar antwoorden: www.huisvanderoeping.nl.

Er zijn diverse mogelijkheden om je roeping nader te onderzoeken. Je kunt contact opnemen met het Willibrordseminarie of informatie lezen over de diaken- en catechisten­opleiding, bij het Bonifatius­instituut: www.willibrordseminarie.nl. of luister naar de poscasts op deze website Zondag 8 mei Roepingenzondag (email-provider.nl)

Voordat u het document kunt lezen dient u eenmalig de Adobe reader te installeren.

< terug