De Stille Omgang voor West-Friesland 2020

De Stille Omgang is een opmerkelijk fenomeen. Het is een jaarlijkse stille tocht door Amsterdam waaraan gelovigen, elk vanuit hun eigen overwegingen en gedachten, deelnemen vanuit diverse delen van het land.
De tocht vindt haar oorsprong in de Middeleeuwen en diende als herinnering en viering van het Mirakel van Amsterdam.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart vindt deze
Stille Omgang plaats. Vanuit West-Friesland vertrekken drie bussen.
Een groep lopers vertrekt om 11.00 uur vanuit Nibbixwoud.

De Bus WF2 start in Medemblik op de Overtoom/Ridderstraat om 19.30u. Kosten €18. Opgave en informatie: tel. 0227-541301.

Het Mirakel van Amsterdam

Een stervende man die in de Kalverstraat woonde, kreeg op 15 maart 1345 bij het Sacrament der Zieken de hostie toegediend. De hostie heeft, door de consecratie, een wezensverandering ondergaan en is daarmee Lichaam van Christus geworden. De man, ziek als hij was, braakte de hostie uit en het braaksel werd in het haardvuur gegooid.

De volgende dag zweefde de hostie ongeschonden boven het vuur. De werkvrouw pakte de hostie, legde hem in een kist en bracht hem uit eerbied naar de pastoor. Deze legt de hostie in de kerk. De volgende dag komt de werkvrouw weer in het huis van de zieke en ze ziet tot haar verwondering de hostie weer in de kist liggen. Ze roept de pastoor die de hostie weer terug naar de kerk brengt. De volgende dag ligt de hostie wéér in de kist bij de zieke. Dan pas begrijpt men dat God wil dat dit wonder openbaar gemaakt wordt en de pastoor komt om de hostie in een plechtige processie naar de kerk te brengen.

De betekenis van dit Mirakel is dat de kracht van Gods genade sterker is dan de natuur.

Wilt u mee; Opgave en informatie: tel. 0227-541301.

Voordat u het document kunt lezen dient u eenmalig de Adobe reader te installeren.

Voordat u het document kunt lezen dient u eenmalig de Adobe reader te installeren.
< terug